yancho-delchev-zdraven-turizym-bloomberg

Д-р Янчо Делчев за „здравния туризъм“ в Bloomberg TV Bulgaria

Д-р Янчо Делчев, заедно с д-р Димитър Гугутков, изпълнителен директор на МКДоверие, гостуваха в Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria. Темата на предаването беше здравният туризъм.

За разлика от Израел, Германия и съседна Турция, които са лидери в областта на здравния туризъм и влагат в него сериозни инвестиции, България също се превръща във все по-предпочитана дестинация. Това се постига благодарение на инвестиции в съвременна апаратура и обучение на специалисти в сферата на роботизираната хирургия. Плюсовете на България са по-ниските цени, както и това, че в страната ни има специалисти на световно ниво, които следят всички новости в ендоскопската хирургия.

Д-р Янчо Делчев ежедневно извършва безкръвни операции на пациенти с онкологични заболявания с робота Да Винчи. Началникът на Отделението по гинекология в Медицински център „Доверие“ коментира, че обучението на специалисти за работа с новото оборудване не е трудно, защото отново всичко зависа от оператора и неговите умения, но става въпрос за нова методика. Безкръвните операции осигуряват добра визуализация на специалиста, имат дори по-висок процент на успеваемост и при тях процесът на възстановяване на пациента протича по-бързо.

Можете да видите цялото интервю ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>